Як зберігати продукти в умовах відключення електрики?
5 Грудня 2022, 16:11
В умовах повномасштабної війни та збройної агресії росії в Україні тривають віялові й аварійні відключення електроенергії. Тому як ніколи стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти в таких умовах.
У Міністерстві охорони здоров’я дали поради, які допоможуть зберегти їжу безпечною до вживання, повідомляє РеІнформ з посиланням на фейсбук МОЗу.
У холодильнику має бути температура +4°С або нижче, у морозильній камері — не вище −4°С. Щоб підтримувати таку температуру, заморозьте контейнери з водою або за можливості придбайте сухий чи блоковий лід.
Після відключення електроенергії потрібно тримати дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже у такому випадку продукти залишаються безпечними:
- до 4 годин — у холодильнику,
- 48 годин — у повній морозилці,
- 24 години — у напівпорожній морозильній камері.
Якщо електроенергія відключена понад 4 години, до продуктів у холодильну камеру слід покласти лід.Важливо. Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
Також у відомстві радять заздалегідь підготуватися та зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).
Крім того, продукти можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.
Нагадуємо, як зберегти тепло вдома та що робити, якщо зникло опалення.
Фото: pixabay.com