Все про українців на Батьківщині й за кордоном
ВАЖЛИВО

Завдяки грантовому фінансуванню рівненські кондитери планують вивести свою продукцію на експорт

6 Березня 2024, 16:31

Володимир Скаржинець уже кілька років разом із бізнес-партнером займається кондитерською. Два роки тому рішення розширити бізнес реалізувалося у придбанні ТОВ «Веселий колобок». Про це РеІнформ повідомляє з посиланням на Міністерство економіки.

Унікальна технологія – подвійне дозрівання бубликів – стала дуже в нагоді підприємцям, які замахнулися на виведення українського хенд-мейду в преміум-сегмент. Щоб реалізувати цю амбітну мету, вирішили подати заяву на грант для переробних підприємств. Кошти вклали в купівлю фасувальної машини вертикального типу.

Це дозволить краще зберігати й легше транспортувати продукцію. Та й зовнішній вигляд упаковки значно привабливіший. Це дозволяє виходити в преміум-сегмент. Такий підхід підгледіли в італійських кондитерів. Звідти ж замовили частину комплектуючих. Решту закупили в Німеччині. А збирають лінію майстри української компанії.

Фото: телеграм Мінекономіки

Тепер бізнес-партнери замислились і про експортний потенціал своїх підприємств.

«Не хочемо бути сотим виробником печива, прагнемо якісно презентувати український продукт світу. Україна стає частиною глобального ринку з якісними товарами та інноваціями. І хоча ми ще молоді в цьому бізнесі, ми впевнено рухаємося вперед, змінюючи своє виробництво, тюнінгуємо його. Виводимо із совдепії, бо українське – це якість», – ділиться своїми планами Володимир.

Наразі компанія нараховує 30 співробітників. Працюючи в дві зміни, вони виготовляють 40 тонн продукції в місяць. Підприємство продовжує інвестувати в обладнання. Зокрема, замовили ще 3D машину для печива в Польщі. Ці інвестиції дозволять розширити продуктову лінійку та збільшити виробіток до 150 тонн на місяць.

Нагадаємо, що завдяки гранту завод придбав нове виробниче обладнання.